SCOP

Dobandirea calificarii de “Brutar”, cod in Nomencatorul Calificarilor 7412.1.1, intr-o maniera care sa permita accesarea unui loc de munca si aplicarea celor mai moderne tehnologii in domeniu.

 

OBIECTIVE DE INVATARE

  • Dezvoltarea competentelor cheie obtinute anterior (comunicare in limba oficiala, comunicare intr-o limba moderna, utilizarea calculatorului, Rezolvarea de probleme etc)
  • Dezvoltarea unor competente generale pe domeniul de activitate (Aplicarea normelor SSM, Aplicarea normelor de igiena si siguranta alimentelor, Aplicarea normelor de protectia mediului etc)
  • Dezvoltarea capacitatii de a-si organiza activitatea proprie si de a intocmi documente specifice
  • Dezvoltarea capacitatii de a realiza receptii calitative si cantitative ale materiilor prime si auxiliare
  • Dezvoltarea capacitatii de a a organiza in mod corespunzator depozitarea si transportul materiilor prime, auxiliare si a produselor finite
  • Dezvoltarea capacitatii de a pregati materii prime si auxiliare
  • Dezvoltarea capacitatii de framantare a aluatului
  • Dezvoltarea capacitatii de urmarire a fermentarii si prelucrarii aluatului
  • Dezvoltarea capacitatii de coacere a semifabricatelor
  • Dezvoltarea capacitatii de a pregati produse finite de panificatie pentru depozitare

 

TEMATICI

  • Comunicare si lucru in echipa
  • Utilizarea calculatorului si prelucrarea informatiei
  • Dezvoltarea personala si profesionala
  • Norme de protectia muncii si SSM
  • Organizarea locului de munca si a activitatii proprii
  • Norme de igiena si de siguranta alimentelor
  • Documente specific activitatii
  • Receptia calitativa si cantitativa a materiilor prime si auxiliare
  • Depozitarea si transportul materiilor prime, auxiliare si a produselor finite de panificatie
  • Pregatirea materiilor prime si auxiliare
  • Framantarea, fermentarea si prelucrarea aluaturilor
  • Semifabricatele
  • Depozitarea si transportul produselor de panificatie

 

CINE POATE PARTICIPA

Absolventii de invatamant general obligatoriu (8 sau 10 clase), care sunt declarati fara restrictii din punctul de vedere al Medicinei Muncii

 

BENEFICII

Calificarea ofera:

  • acces intr-un sector de activitate al pietei muncii definit prin “permanenta” ceea ce face posibila crearea de noi locuri de munca
  • posibilitatea de a dezvolta o afacere pe cont propriu in domeniul panificatiei sau domenii adiacente
  • pregatire de inalta calitate, ce face posibila prestarea activitatii la standard inalte, atat in tara cat si in strainatate

 

DURATA

Total: 360 ore, din care: 120 ore pregatire teoretica, 240 ore pregatire practica

 

PROGRAM DE DESFASURARE

Teorie: 6 ore/zi

Practica: 8 ore/zi, de luni pana vineri

 

PRACTICA

Se realizeaza la agentii economici cu care sunt incheiat conventii de practica sau in ateliere scoala, sub indrumarea unui tutore de practica. Grupele de practica sunt constituite din max 14 participanti.

 

DOCUMENTE NECESARE INSCRIERII

  • Copie diploma de studii
  • Copie certificat de nastere
  • Copie certificat de casatorie
  • Copie carte de identitate
  • Cerere de inscriere

 

COST – curs GRATUIT, realizat in cadrul proiectului Competitiv pe piata muncii, Cod MySMIS 121437

 

DATE DE CONTACT FURNIZOR

Fundatia “Centrul de Resurse pentru Educatie si Formare Profesionala – CREFOP”

Sediul social: Bucuresti, sector 4, Splaiul Unirii, nr 4, bloc B3, Tronson II, et.7, ap.19, Tel.031.432.65.70

 

Punct de lucru: Oradea, P-ta 22 Decembrie, nr. 12A, - cladirea AOL Business Center,

Tel: 0359 191 123 

 

ALTE INFORMATII

Certificare pentru sistemul de management al calitatii conform EN ISO 9001:2015