Proiectul „Competitiv pe piata muncii” POCU/298/3/14/121437 este implementat de Asociatia CERID-  Centre for Equal Rights, Inclusion and Development, în parteneriat cu Asociatia Europeană pentru o Viata mai Bună -AEVB (Partener 1) și Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională – CREFOP (Partener 2).

Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3: Locuri de munca pentru toti, Obiectivul tematic 8: Promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă și sprijinirea mobilității forței de muncă, Prioritatea de investiții 8.i: Accesul la locuri de muncă pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și pentru persoanele inactive, inclusiv pentru șomerii de lungă durată și pentru persoanele cu șanse mici de angajare, inclusiv prin inițiative locale de angajare și sprijin pentru mobilitatea forței de muncă, apel de proiecte POCU/298/3/14/Operatiunea compozita 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5 și 3.6/14/Operatiunea compozita 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5 și 3.6.

 Valoarea finanțării nerambursabile este de 4,719,270.02 lei, iar durata de implementare a proiectului este de 18 luni, începand cu data de 03.09.2018.

Regiuni de implementare:

Proiectul vizeza urmatoarele regiuni de implementare: Nord Vest, Sud Est si Sud Muntenia.

Obiective generale

Obiectivul general

Obiectivul general il reprezinta promovarea si cresterea gradului de ocupare sustenabila si de calitate a fortei de munca pentru 360 de persoane (someri si persoane inactive, persoane de etnie roma si persoane din mediul rural) din regiunile Nord Vest, Sud Est si Sud Muntenia, prin dezvoltarea si implementarea unui set complex de masuri integrate si personalizate, care vizeaza imbunatatirea accesului pe piata muncii, cresterea gradului de insertie profesionala si indirect sociala, prin imbunatatirea aptitudinilor si a competentelor grupului tinta.

Obiective specifice:

  1. Dezvoltarea abilităţilor şi încrederii în sine pentru 360 persoane (someri si persoane inactive, persoane din mediul rural, persoane de etnie roma) prin participarea la sesiuni personalizate de informare si consiliere profesionala pentru imbunatatirea accesului pe piata muncii.
  2. Imbunatatirea aptitudinilor si dezvoltarea competentelor a 360 de persoane (someri si persoane inactive, persoane din mediul rural, persoane de etnie roma) prin participarea acestora la programe de formare profesionala (cursuri de initiere, calificare nivel II sau III) adaptate nevoilor acestora si derulate in concordanta cu cerintele pietei muncii.
  3. Dezvoltarea competentelor profesionale, cresterea gradului de ocupare si asigurarea sustenabilitatii proiectului prin incadrarea in munca a 184 de persoane din regiunile Nord Vest, Sud Est si Sud Muntenia in urma participarii la programele de formare profesionala și furnizarea de servicii de acompaniere la noul loc de munca pentru persoanele identificate cu nivel de ocupabilitate C ”greu ocupabil” si D ”foarte greu ocupabil”.

Rezultate urmarite

Numarul persoanelor care beneficiaza de masuri personalizate de sprijin pentru imbunatatirea accesului pe piata muncii prin sesiuni de informare si consiliere profesionala

Persoane

Numarul persoanelor care vor fi calificate prin programe de formare profesionala specifice nevoilor persoanei si regiunii de implementare a proiectului

Persoane

Numarul persoane care vor obtine au un loc de munca, prin intermediul serviciilor de mediere furnizate

Persoane

Numarul de tichete de cresa care vor fi acordate pentru persoane aflate in ingrijirea persoanei din grupul tinta, pe durata prezentei acesteia la locul de munca

Tichete

Grup tinta:

Proiectul se adreseaza tuturor persoanelor, cu varsta cuprinsa intre 16-64 de ani care:

  • Au domiciliul in unul din urmatoarele judete (zona rurala sau urbana): Sud- Muntenia (Județul Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași); Sud- Est (Județul Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea); Nord- Vest (Județul Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj)
  • Au calitatea de someri sau persoane inactive, la momentul inscrierii in grupul tinta si pot fi incadrare in una din urmatoarele categorii:
    • somer de lunga durata;
    • persoane cu varsta peste 54 de ani
    • persoana cu studii primare sau gimnaziale;
    • persoane de etnie roma,
    • persoane cu dominciliul in mediu rural,

Recrutarea grupului tinta, se va realiza, in functie de regiuni astfel:

  1. Regiunea Sud Est =60 persoane
  2. Regiunea Sud Muntenia= 160 persoane
  3. Regiunea Nord Vest= 140 persoane